04 oktober, 2007

Ting og tang og flere bilder:D


Mari som gjør lekser!!!

Mari og Robbie som chiller på sofaen.

Justin i middagskø. Skikkelig hyggelig fyr fra USA.

Inngangen til slottsområdet som jeg går gjennom hver dag til og fra skolen.

Spencer:D Kjempehyggelig brite som er sammen med dormaten min Emily. Det betyr at jeg ser ham ganske ofte...
Tre uker faktisk..Det er lenge det...

Nå begynner man å se litt bedre hvordan det fungerer her sosialt sett. For nå har folk "settled down" (glemmer norsken hele tiden), og man vet hvem man vil være sammen med. Det er også interessant å se hvordan nasjonaliteten din har mye å si for hvem du er sammen med. Afrikanere henger mest sammen med andre afrikanere eller afroamrikanere, og det samme gjelder for asiater. Europeere og de som kommer fra USA derimot, vi henger med alle sammen vi.

Det som faktisk er veldig kult i huset vårt, er at Shatar fra Palestina som hadde problemer i starten på grunn av språket, nå har funnet en bestevenn i Aaya fra Israel som er andreåring. I West Asian History-klassen min er det både palestinere og israelere, og det er veldig lærerikt for både dem og oss. Vi får begge perspektiver, og vi ser at det er mulig å være gode venner selv om landene deres ikke er spesielt glade i hverandre.

Hver helg har vi jo åpen bar der det selges alkohol. I baren er det et stort dansegulv, der vi som ikke her helt borte og som fremdeles står på beina danser masse og har det kjempegøy. Faktisk flere gutter på dansegulvet enn jenter, noe vi jenter liker veldig godt! Men poenget mitt er at det som er så kult er at ytterst på dansegulvet sitter det en laaaaaang rekke med afrikanere som bare sitter der og ser utover dansegulvet mesteparten av tiden. Helt til en spesiel sang som de liker kommer på, for da spretter de opp og danser som jeg aldri har sett noen danse før. Det er kjempegøy å se på dem, for de tar helt av!! De er folk som gjerne har litt problemer med språket og som ikke sier så mye til daglig, men med en gang Sosh (baren vår) åpner, tar de av. Dette stedet er utrolig bra å studere folk på.

I dag skal jeg til Link Family'en min å spise middag:D Det gleder jeg meg skikkelig masse til, for de er så hyggelige. Og det skal bli godt med litt ordentlig hjemmelaget mat også. Denne uka er forresten Sports Week, noe som betyr at det er et stort mesterskap som foregår hver kveld. Hittil har konkurransene vært tautrekking, Ultimate Freesbee, og volleyball (SOM VI VANT). Det konkureres mellom husene, og vinneren får heder og ære, og masse penger til huset sitt som de bruker på en heidundrende fest. Vi kommer ikke til å vinne sammenlagt (som vi gjorde i fjor), men vi havner på annenplass eller noe sånt. Det var kjempegøy å vinne volleyballen i går, for vi hadde ikke trodd vi skulle vinne i det hele tatt. Og jeg hadde bare skrevet meg opp på laget for gøy egentlig. Det laget vi spilte mot i finalen besto av svære folk som va kjempegode til å spille, men merkelig nok slo vi dem likevel. Det var gøy det!!

2 kommentarer:

Markus sa...

Ye Ye BareMari !!!!

Sett på jobb, men e nok færdi før ei stunn sia (litt kjipt å ha internett ærend å måtte sett på jobb ÆTTER arbeisti å jør dæm)

Ja Ja førr uten om d hær så syt/klaga æ lite førr tia, ting går smuud å i mårra fær flye mitt tel Tel Aviv..... Spenanes d dær har ikke bynt å gled mæ før nu, men nu når d kåmmer kjenn æ d gått nerri magen. SÅMMERFUGLA!!!!!
Ves du har løst tel å føl me på framgangen finnes d en videoblogg på return2sender.no E vest programleder førr den, akkurat d nu egentli ikke spess arti, men æ føl nok litt ansvar førr å jør d.

Høsten i Oslo e mst præga av fint vær, men lite stæmning. Vaska røran på dasse vårres i går, ÆÆÆÆÆÆSSSSSSSJJJJ æ trudde æ sku omkåmm i ækkelhet. Førr nån daga sia va d nån guttaboys i barnehagen som dreit i ei bøtte førr så å snuble i den, å smør ræsten av innhåle på en sykkel.
Hysterisk arti, onga finn på mye rart ass.... Trur æ har skifta minst 10 bleia i dag...... Å nu må æ på do.

Ska jæm å drit, hør på musikk å drikk Wisky. Yesssss!!

Fett gla i dæ, å tænk en del på korsn du har d....

FRED UT Din Kompis Markus

Unknown sa...

Mari mi Mari!!
Det høres ut som du har det kjempe bra og at stemninga der borte e akkurat sånn som den e her! vi lika folkan og hata maten ;)
Her borte så har vi prosjekt uke nu, vet ikke om dåkker bedrive med sånt, men ihvertfall så skal æ bruk ei hel uke på å gjør håndarbeidsting (og skriv EE)
det e artig å hør at du lika fagan sånn. æ tenkte at det va en ting du kom til å trives med. Kordan e Norsk lærern dåkkers? vi har fått ny, og han e ikke halvparten så bra som den gamle va :p
Når har dåkker feria og tid til å dra hjem tid?

Stor klem!